За кои категории пациенти е подходяща терапията с кислород

терапия

Терапиите с кислород не случайно станаха толкова популярни и у нас. Що се отнася до осигуряването на отлични условия, които са в състояние да одобрят здравето ви без да се налагат сложни медицински интервенции то лица, страдащи от множество проблеми с удоволствие биха се възползвали от такива. Същността на този тип неивазивна терапия с кислород в HBO Medical Support Center се състои в това, че клетките се насищат с кислород и то 100 % лист. На практика от вдишаният въздух, който се равнява при възрастен на 2700 гр. едва 21 % от количеството съдържа кислород. Както знаете за да работят ефективно органите е решаващо количеството на кислорода, който достига до клетките. Възможните нарушения при недостиг са повод за притеснение, тъй като това е причина за възникване на множество заболявания и трудност при възстановяване при дълго боледуване.

Как терапията оказва благоприятно въздействие върху организма

В HBO Medical Support Center представят на пациентите способностите на хипербарната оксигенация. Изключително важно е да се отбележи, че се насищането с кислород води да благоприятни ефекти съобразно естеството на заболяванията на пациента и моментното му физическо състояние. Разбира се, че като тип терапевтичен способ е важно да се отчете факта, че когато се търси безпрецедентно и широкоспектърно приложение е задължително процедурите да се предпишат от лекуващия лекар.

Въпреки, че са много ползите от хипербарната оксигенация има известни изключения, които не са за подценяване. Доказано благоприятно въздействие се наблюдава при:

  • Подпомагане на организма в борбата му с инфекции;
  • Повишаване на имунитета;
  • Ускоряване на възстановителните процеси при изгаряния, травми, операции или други;
  • Подобрява се регенерирането на кръвоносните съдове и други.

Решение при високо кръвно налягане, диабет, проблеми с нервната система, работата на черния дроб и бъбреците както и много други здравословни проблеми ще откриете с помощта на терапията в HBO Medical Support Center.

Изключения

изключения при лечение с терапияНемислим е живота без кислород. Лечението, което е успешно при редица заболявания с прилагане на терапиите в хипербарна камера в съответния брой процедури и дълготрайност не при всички пациенти се оказва възможно. Има някои изключения, които няма как да бъдат пренебрегнати.

Противопоказания за прилагане на хипербарната оксигенация се наблюдава при лица, страдащи от пневмоторакс. Към останалите с не толкова сериозна изразеност се отнасят:

  • Пневмонии;
  • При пациенти със злокачествени образования;
  • При бременност;
  • Страдащи от кръвотечение от носа;
  • При белодробна туберкулоза и други.

Задължително е преди провеждане на терапията е да направите необходимите изследвания и да уведомите лекаря си в случай, че спадате от някои от изброените групи.