Два прекрасни и адаптивни стила за оборудване на баня

модерна баня

Банята е неразделна част от нашето жилище. Определяна като санитарна зона, но максимално натоварена и удобна днес имаме правото да избираме не само как да я подредим, но и в какъв стил. Иновациите в санитарните зони са вдъхновяващи и показват невероятни вариации за аранжиране в стил, допринасящ за личния ни комфорт. С помощта на Мебели Арена и каталога от прекрасни идеи за новаторски подход при оборудване https://www.mebeliarena.bg/баня-тоалетна представяме два стила, изпълнени с очарование и функционалност.

Селска баня

Звучи малко комерсиално и с фолк мотиви, но всъщност този вид бани нямат нищо общо с една известна чалга компилация, която се въртеше в близкото минало в нощните клубове. Реално дизайнерската концепция на този вид бани е насочена към някои специални елементи, които я свързват с едновремешни интериори, които са били присъщи за баните, намиращи се в центъра на селата или градовете. Този стил бани се отличават с:баня

  • Повече естествени материали;
  • Дървесни нюанси;
  • Аксесоарите са малко нетипични – медни канчета, тасове, кош за мръсните дрехи от ракита, огледало с метална кована рамка и т.нат.

В този стил липсват каквито  и да било ПВЦ елементи, както и други, които са далеч от времето, когато селската баня е била символ на събирателно място за жителите на населеното място.

Модерно аранжирана баня

Тук цари минимализма. Повече елементи, които са разположени на по-малка площ. Търси се в този стил функционалното и практичното. Правите линии са задължителни, тъй като те имат и оптически ефект – правят помещението по-просторно с по-мини атрибутите, които се ползват за оборудване.

Цветовете в модерната баня са свежи, нежни, космически. Осветлението е топло и успокояващо. Мебелите за баня тук са задължителен елемент, тъй като тяхната задача е да внесат повече подреденост и чист облик. Влагоустойчиви модерни материали като лакирана дървесина, PVC олекотени елементи, алуминиеви аксесоари и ред други иновативни решения, които са типични за модерното време, в което живеем.

Към модерните стилове за баня спадат:

  • Морски интериор;
  • Скандинавски стил;
  • Градски стил.