Има ли значение с каква дискова брана ще обработваме земеделската земя?

Всеки фермер знае колко е важно да се извърши една добра почвообработка, преди да се засади новата култура. Това ще ви помогне да постигнете идеални условия, в които до корените на новите растения постъпва необходимата влага и хранителни вещества. Техниката, която ще използвате намаля плевелите и възможността засаденото от вас да бъде нападнато от вредители. Едни от най-качествените прикачни  mass.bg/брани машини са , защото са здрави, функционални и на достъпни цени. Фермерите избират технологията, с която да работят в зависимост от характеристиките на съответния регион, културата която засаждат и други фактори.

Как да изберем подходяща дискова брана?

Ролята на този вид устройство е изключително ценна за всяко земеделско стопанство. Дисковата брана разрохква горния почвен слой и същевременно смесва торовете и различните хранителни вещества като ги вкарва по-надълбоко, за да достигат необходимите ресурси до новите растения.

Премахва и наситнява плевелите, които в последствие се превръщат в тор. Прикачният инвентар може да се използва в полета, които редовно обработвате и в такива, които тепърва започват да се подготвят за сеитба. Дисковата брана е изключително важна инвестиция и затова ще ви предложим няколко критерия за избор:дискова брана

  • ширината за работа е важна – препоръчваме ви да заложите на по-широк модел, защото той е и с по-голяма производителност. Изберете модела в зависимост от площта, която ще обработвате и от възможностите на трактора. Правилно подбраният инвентар ще възвърне инвестицията в него много скоро;
  • дебелината и диаметъра на дисковете – обърнете внимание на цялата конструкция и на разстоянието между отделните дискове. Когато диаметърът е по-голям, означава че почвообработката ще се случва на по дълбоко разстояние. Това е важен момент, тъй като ще осигурите влага за растенията в по-дълбоките почвени слоеве;
  • качествена изработка – дисковата брана трябва да е направена от здрави и доказани материали, които няма да се повредят лесно и ще ви позволят дълго да я използвате във вашата ферма.

Това е дългосрочна инвестиция и не бива да се прави прибързано, а след като сте взели всички критерии под внимание. Ако се затруднявате в избора на дискова брана, винаги може да се обърнете към специалисти, които ще ви насочат най-правилно към конкретен модел.

Защо да се доверите на доказана и наложена марка?

Не може да експериментирате, когато купувате важна земеделска техника като дисковата брана. От Mass.bg ви препоръчват да се доверявате на лидерите в бранша, за да си гарантирате високи добиви и безпроблемна почвообработка. Прикачният инвентар, който ще откриете онлайн е на високо ниво и отговаря на всички стандарти, за да развиете земеделския си бизнес в правилна и печеливша посока.