Съвети при избора на трапезна маса

Когато купувате маса за хранене, трябва да подходите доста внимателно. Освен, че заема ключово място в трапезарията, тя играе и събирателна роля за семейството, близките и гостите. На първо място масата, трябва да отговаря на въпроса от колко души ще се използва, така че на тях да им е удобно, но и да има достатъчно място да се движат около нея. Ще откриете разнообразие от качествени модели на адрес.

Кое е най-важно за вас, при избора на маса за хранене

Разбира се външният вид е водещ, но подходящия размер за съответното пространство и местата за сядане, често изместват визията и се нареждат на първо място, при вземането на решение."https://www.venus.bg/маси-и-столове/маси-за-кухня"

Днес ще ви представям основните размери, които трябва да притежава  вашата трапезна маса. Може да прегледате каталога на Венус за идеи. Ще обърнем по-специално внимание на правоъгълните модели. Най-доброто помещение за тях е тясна стая с голяма дължина. Там правоъгълната трапезна маса оставя достатъчно място за движение.

Размери за сядане при правоъгълните маси:

  • Трапезна маса с 120 см. дължина, подходяща за четири човека;
  • Трапезна маса от 150 до 180 см. дължина, подходяща за 6 човека;
  • Трапезна маса с 210 см. дължина, подходяща за 8 човека;
  • Трапезна маса с 240 до 300 см. дължина, подходяща за 10 човека.

Ако искате масата да заема по-малко място, може да поставите пейка вместо столове от едната страна. Непременно се уверете, дали пейката се побира под плота. Във Венус, ще откриете такива модели.

Основните материали от които се изработват трапезни маси са: стъкло метал или дърво в зависимост от предпочитанията стил. Изработена от масивна дървесина тя предава уют на помещението но пък не се вписва в модерната визия. Стъклената изглежда елегантно и оставя усещането за простор но пък се поддържа трудно. Металната подхожда повече на индустриалния стил и повечето хора я намират за студена и не толкова приятна.