Къде да открием най-добрите и професионални плугове за земеделието?

олекотен плуг

Има много и разнообразна селскостопанска техника, която е в услуга на земеделските производители. Може би най-важна е първоначалната обработка на почвата.  За целта ще откриете най-различни и функционални mass.bg/плугове. Откакто хората обработват земята се използват такъв вид приспособления. Първоначално те не са били толкова тежки и масивни и е можело да бъдат теглени спокойно от животни. С напредване на съвременните технологии всичко търпи промяна и съответно днес при обработката на почвата се използват трактори, към които се прикрепят големи и практични плугове. Преди да изберете конкретен модел е добре да съберете повече информация, за да откриете подходящия във вашия случай.

Как да изберем доказано ефективен уред?

Българските земеделски стопани избират да се доверят на качествена техника, която ще направи работата им по-лека и ефективна. Почвата трябва да бъде обработена перфектно, особено ако държим на висок добив и добра реколта. За да бъде един плуг предпочетен, той трябва да издържа на почвената структура. Разораването ще е безпроблемно, без значение дали имаме глинеста, песъчлива или камениста почва. Добрият и универсален плуг ще може да се монтира на всякакъв вид теглещи машини, което е и фактор при избора му.

Плуговете се изработват от метал и могат да се характеризират като мотики долепени една до друга. Така по-лесно ще си представите визията и функциите на самото устройство. Щом инвестирате в нещо подобно, то трябва да е на доказана марка, да е качествено изработено и с подходящата здравина. Днес селскостопанските производители могат да използват подобен прикачен инвентар, за да обработят огромни площи, което в миналото е нямало как да се случи.

Кои са основните видове плугове налични в търговската мрежа?

Фермерите са много добре запознати с това, че трябва да използват различни модели в зависимост от това какъв вид насаждения имат и какъв е типът на земеделската земя. Точно и затова онлайн добрият търговец ще ви представи разнообразни модели. Ако заложите на доказаната марка Mass.bg ще може да избирате от следните варианти:плуг

  • навесен обръщателен плуг – здрав, надежден и безупречен в тежки условия;
  • навесен конвенционален – лесен за използване с механично регулиране на работната ширина;
  • олекотен – притежава колело за регулиране на дълбочината и е подходящ дори за малки трактори;
  • лозаро овощарски – проектиран е да бъде използван в градинарството и лозарството. С негова помощ лесно ще обработите лихите. Снабден е с хидравлична плъзгаща система и колело за регулиране на дълбочината.

Това са само една част от моделите, които може да поръчате онлайн от каталога. Разгледайте и останалите и подробно се запознайте с техните характеристиките.