Често допускани грешки от шофьорите, които водят до бързо „умиране“ на акумлатора.

автомобилна батерия

Грешките, които доста шофьори допускат при използване на своя автомобил несъмнено водят до изтощаване на акумулатора. Сигурно си мислите, че днес многообразието и конкуренцията са на достатъчно високо ниво, ме не е кой знае каква инвестиция покупката на нова авто батерия. А не  е ли по-добре да спазвате инструкциите за употреба на производителя на акумулатора и да се опитате да го ползвате за максимално дълъг период? Един от водещите търговци на водещи марки акумулаторите Veber тук ще представи основните грешки, които най-често допускат повечето водачи на моторни превозни средства. И така за да запазите максималната продължителност на живот на своя акумулатор е важно да следвате основните съвети, които експертите от Veber предоставиха на Вас, нашите читатели.акумулатори

  1. Никога не допускайте радиото или аудио уредбата в колата да работи ако двигателя не работи. Така разходвате енергията от акумулатора и в крайна сметка когато решите да запалите колата е твърде голям шанса тя да не запали. Редовното слушане на музика докато си говорите с приятел без превозното средство да работи ще доведе до съкращаване на живота на акумулатора.
  2. Често се пропуска и загасването на дневните или късите светлини, които са задължителни за използване дори и през деня. Съвременните автомобили имат датчици за съхранение на енергията произвеждана от акумулаторите и автоматично след като бъде загасен двигателя на автомобила те също спират да работят. По-старите автомобили разполагат със звукови сигнализации, които напомнят, че трябва да загасите фаровете си, но не винаги в шумна обстановка ги чуваме и ето, че сме ги забравили. Ситуацията с „падналия“ акумулатор е добре позната, нали. Затова си наложете винаги при слизане от автомобила да проверявате дали сте загасили дневните светлини и фаровете. Това определено също влияе върху продължителността на експлоатация.
  3. От Veber съветват своите клиенти винаги да избират максимално мощен акумулатор. Тук идеята дори при редовно допускане на грешки е да нямате проблем със запалването при ниски температури или по-екстремни климатични условия.
  4. Независимо от това, че работното ви място е сравнително близко до дома, но нямате възможност да вървите пеш или да ползвате градски транспорт то е добре поне веднъж седмично да изминавате по-дълги разстояния, над 10 километра с автомобила си. късите дестинации също действат неблагоприятно върху продължителността на експлоатационен период на автомобилната ви батерия.
  5. Неизбежно е след петата година от употреба на батерията тя да не подлежи на подмяна. От Veber предоставят на своите клиенти най-добри и изгодни условия , а освен това и безплатна консултация за това как да изберете и да се грижите за своя акумулатор.