Почитатели и противници на барбекюта на газ споделят…

барбекю

Барбекютата както можете да се уверите се предлагат в различни варианти. Едни от тях са малки и компактни, а други с професионални размери и дори зидани в двора. Наред с тези спецификации моделите се отличават по един много съществен принцип, а именно по това какъв вид гориво използват. На пазара се предлагат основно три типа – електрически, на дървени въглища и газови, които можете да разгледате тук https://www.balkanenergy.bg/category/gazovi-barbekyuta. Акцента на публикацията ще бъде именно км последните, тъй като се оказва, че колкото са почитателите на тези съоръжения то не по-малко са и техните противници.

ЗА барбекю на газ

Предвид факта, че скарата е доста по-компактна и може да е навсякъде с вас то очевидно има защо да се възползвате от тази възможност. Хората, които избират да боравят с такива газови модели осъзнават ползите от прилагането им. Знаете ли, че този тип съоръжение е дефинирано като едно от технологичните, на които все повече почитатели на скарата разчитат за а си приготвят вкусно месце, препечен хляб или пърленка, както и зеленчуци.

С годините барбекютата еволюират с цел да станат много по-удобни и лесни за използване, а точно това е и вашата идея, нали! Винаги да имате уред или съоръжение, който да е в състояние за кратко време да сготви любимата на всеки българин скара. За да отговорим защо не са малко онези от вас, които имат специално отношение и приемат газовите барбекюта като едни от най-добрите решения то ще ви запознаем с основните положителни качества, които се определят от:Газово барбекю

 • Размери и тегло, които са компактни и могат да послужат навсякъде, където човек има желание да готви;
 • Чистота на храната, която е гарантирана, тъй като тук няма въглени, дим и риск от хвърчене на искри;
 • Лесно манипулиране и поддържане на температурата;
 • Сигурно запалване, което не крие риск от изгаряне на ръцете;
 • Бърз старт на приготвянето на храна;
 • Оптимално дълъг живот;
 • Икономичен вариант да готвите на открито където и когато пожелаете;
 • Разумна цена.

Като цяло газовите скари превъзхождат по редица показатели своите конкуренти в лицето на електрическите или тези на дървени въглища барбекюта. Наред с изброените положителни качества ще отбележим, че много потребители ги харесват и поради това, че те наистина са лесни за поддръжка.

Противниците на газовите барбекюта твърдят…

Както има харесвания така един продукт може да се окаже, че има и не малко противници. Като цяло газовите скари се приемат като един евтин начин да бъде приготвена храна на открито, но не това е приоритет за някои клиенти, които не смята, че това е добър вариант. Против такъв вид съоръжения са онези, за които газта е енергиен източник, който носи със себе си много негативи и това, че е евтин ресурс не би следвало да бъде причина да се използва в ежедневието или пък дори в редки случаи.

Причините и доводите, които тази категория клиенти визират са свързани с:

 • Риск от избухване на бутилката

Страха от това, че се използва гориво под налягане, което може да избухне и да причини сериозни щети е в основата на това днес да не са малко клиентите, които избягват газовите скари точно по тази причина;

 • Дъх на газ

Газта има леко парлив мирис, който се придава и на храната. Това говори за неправилно изгаряне, което носи неприятен лютив дъх и на храната, която се готви на такова барбекю;

 • Винаги да се носи резервна бутилка

Това често се оказва дискомфортно, тъй като винаги е важно да сте заредени с допълнителна бутилка, тъй като не се знае още колко газ има в тази, която използвате в момента.

Въпрос на индивидуална преценка е дали сте ЗА или ПРОТИВ газовите скари. Но е факт, че те са едни от най-бързите за приготвяне на храна на открито.