С внимание към обзавеждането и оборудването на банята

мивка за баня

Банята е онова интимно и специално място, което използваме дори като релакс зона. Ежедневните ни хигиенни навици налагат да използваме тоалетна, биде, душ, вана, умивалник и то по няколко пъти на ден. Ето ви причина при ремонтни дейности да отбележите значимостта на зоната и да инвестирате в нейната организация така, че да останете удовлетворени от предоставеното удобство.

Как да изберете оборудването

Санитарната зона не се нуждае само от плочки по пода и стените. За да си осигурите нужното удобство и комфорт е необходимо да се възползвате от редица детайли, които включват санитарен фаянс, аксесоари и други елементи за оборудване. Несъмнено това, което е важно да споделим е, че съобразно спецификата на пространството може да комбинирате фаянса и аксесоарите така, че действително да останете оптимално удовлетворени от крайния резултат."Мебели Арена - мебели и обзавеждане за баня и тоалетна"

За да намалите грешките до минимум можете да заложите на следните насоки:

  • Направете схема на санитарната зона и разпределете основните ключови елементи (тоалетна, умивалник, душ зона);
  • Изберете размери на детайлите така, че между всеки от тях да има поне 30 см. разстояние;
  • Фокусирайте се върху комбинирани мебели, които ще заемат по-малко място, но пък за сметка на това ще бъдат функционални;
  • Изберете само такива аксесоари, от които реално се нуждаете.

Това са насоки, които са еднакво приложими както в просторни така и в малки бани и тоалетни.

От значение ли е цветовия подбор

Със сигурност цветовете оказват влияние върху нашето настроение. Затова ви съветваме да се водите от личните си предпочитания, но и от това дали общата площ на пространството е в състояние да извлече потенциала на дадената тоналност. Има такива цветове, които обичат пространството. Те се нуждаят от повече площ за да могат да разкрият своите качества. Други са свежи и в светлата гама, което ги прави приспособими дори в минималистични зони. Добре е преди да изберете в какви тонове ще бъдат плочките, санитарията и аксесоарите да се запознаете с характеристиките и особеностите на конкретния цвят.