Трябва ли мебелите за спалня да отговарят на определени критерии?

Лесно е да се каже, че красивият интериор се постига лесно. И въпреки, че на пръв поглед да си купим нови мебели е едно съвсем просто начинание, което не изисква кой знае какви познания от наша страна, когато се сблъскаме с дадена интериорна дилема, осъзнаваме че има доста въпроси, които ще ни се наложи да разрешим. На първо място, трябва да определим коя стая за каква цел ще бъде използвана. След това вече можем да пристъпим към избора на обзавеждане, което ще е съобразено с наличната в дома ни площ. Ако да речем става дума за спалнята, то най-правилните мебели за спалня, които бихме могли да изберем, са тези в класически стил.

Спален комплект Дилара - с LED осветление

Така няма да рискуваме в естетическа насока. Т.е., колкото по-изчистено е едно обзавеждане, толкова по-голям е шансът то да може да бъде допълвано с още мебели в последствие, също както и да пасне на останалия интериор в жилището ни. Ще Ви дадем малък пример. Представете си, че сте си купили спалня в италиански стил, а кухненските мебели са във футуристичен. Как според Вас ще постигнете стилова хармония при това положение? Когато влизате от стая в стая, ще имате усещането, че влизате в коренно различни домове. Ако това Ви допада, значи всичко е наред. Но ако подобна ситуация съвсем не Ви устройва, тогава помислете добре какво може да се направи, за да бъде променена тази еклектична тенденция в дома Ви!

Както обичаме да казваме винаги, няма по-добър съветник на света за нас от интуицията ни… И това важи във всяко едно отношение. Дори и при избора на нови мебели. Затова не слушайте какво се говори по рекламите, ами разчитайте изцяло на собствените си виждания за красота и практичност. Купете си такива мебели за спалня, за които ще знаете, че ще Ви вършат перфектна работа, и не правете излишни опити с избора на такива, които не Ви допадат особено. Няма смисъл да правите каквито и да е компромиси, когато става дума за Вашата спалня. Тя трябва да е перфектна, също както и наличните мебели в нея!