Как да не се загубим в необятния свят от интериорни решения?

Ако има тема, която да е винаги „гореща“, то тя безспорно е тази за интериорните решения за дома! Тъй като домовете трябва да се освежават с ново обзавеждане през определен период от време, също както и да и им се правят основни ремонти, нуждата от красиви и здрави мебели е винаги налице и никоя домакиня не може да отрече този факт…

стол с маса

Освен когато правим ремонт на дома, купуваме и нови мебели, когато току що сме се нанесли в нов дом и искаме да го направим красив. Тогава започваме наистина много да се чудим откъде да започнем, в каква цветова гама да бъдат мебелите и също така в какъв точно стил. Отделяме един ден за обиколка на магазините за мебели и с изненада установяваме, че си нямаме и ни най-малка идея как точно искаме да обзаведем жилището си. Предложенията сякаш валят от небето, а всяко едно следващо ни се струва по-хубаво от предходното. Точно в този момент ни се иска да си наемем личен консултант, който да върви заедно с нас и да изказва компетентното си мнение относно всяка една мебел и всеки един дребен детайл, свързан с интериора в дома ни!

А какво остава ако живеете и в голям град като Варна? Тогава изборът ви ще стане още по-труден и навярно дълго време няма да можете да решите как да обзаведете кухнята, спалнята и хола си. Ще се допитвате и до приятели, но те могат единствено и само да ви кажат какви са техните лични предпочитания, а не какви точно мебели да си купите вкъщи.

Не се отчайвайте и се опитайте да изходите от следното: колкото по-светли са мебелите и цветовете в дома ви, толкова повече чувството за пространство ще е осезаемо. Ако изберете тъмните тонове, това не само ще стесни визуално всяка една стая, ами и рискувате да се чувствате потиснати от сивите нюанси. Колкото по-свежи цветове изберете, толкова по-добро настроени ще имате, докато сте си вкъщи…

Опитайте се да се „доберете“ до актуална информация в Интернет, която да ви насочи в необятния свят на интериорните решения. Всъщност има много форуми и блогове, в които ще откриете уж компетентни съвети и статии, но в много голяма част от тях, това което се пише не отговаря на действителността, затова за да не се объркате още повече, или се доверете на собствените си усещания за естетика, или си наемете интериорен дизайнер, който ще свърши работата по обзавеждането професионално!

Пожелаваме ви успех и запомнете: не мебелите, а приятните моменти в едно жилище ще ви направят щастливи!