Да изберем автошскола във Варна

курсове за шофьори

В цялата страна има множество утвърдени автошколи, които предлагат едни от добрите обучения за шофьори. Но когато човек е поставен пред избор то несъмнено възникват редица въпроси, на които търси отговори. На първо място локализирането на автошколата в съответния град както и мненията на приятели и познати по отношение на качеството на услугата са приоритетни за бъдещите шофьори. Ето защо в днешната ни публикация ще насочим внимание към важните критерии, които да вземете предвид в издирването на инструктор и автошкола, които да дадат нужното качество на шофьорския курс. Погледнете на този курс като на инвестиция. Шофирането е до човека и не всеки се справя перфектно. Идеята на инструктора е елиминира грешките, които допускате и да даде правилната насока. Сигурно ще си кажете, че всяка една от автошколите в страната предлагат едни и същи условия – двата модула теория и практика, с които се научавате на правилника, да тръгвате и спирате, да маневрирате и т.нат. Но това никак не е достатъчно, тъй като с получаването на шофьорска книжка шофьора започва да носи отговорност за своите действия и бездействия на пътя.  Затова какво е нивото на обучение, което ще получи е определящо за неговата бъдеща кариера като водач на моторно превозно средство. Да вземем пример с търсенето на идеалната автошкола в морската ни столица. Насочваме се натам поради това, че града е известен с инструктори във варнамножеството си студенти, които се стичат от цялата страна за да получат висшето си образование и наред с това между другото търсят и вариант да си уплътнят времето с шофьорски курс. А една добра във Варна автошкола не би си позволила да изгуби лиценза си заради нередности и некачествено обучение. конкуренцията в сектора е доста висока и поради това днес курсистите наистина могат да са сигурни, че ще получат най-адекватното и коректно отношение от фирмите, които държат на своята репутация.

Ето и някои важни съвета за да сте максимално сигурни, че автошколата няма само да ви вземе парите и няма да предложи курс, съобразен с изискванията според регламентираните правила:

  • Не гледайте цената, която се изисква да платите. Сериозните автошколи във Варна са синхронизирали стойността на курса и са почти идентични в ценови показател. Отново ще алармираме за това, че евтиния курс обикновено е с много компромиси и инструкторите икономисват част от важните часове като например нощно кормуване и други.
  • Задължително потърсете отзиви от познати и приятели. Ясно е, че идеалния инструктори автошкола не съществуват, но поне нека да са достатъчно компетентни в своята професия и да могат да предоставят на курсистите изискуемото по Закон като информационен поток по съответните модули.
  • Ако сте по-притеснителни, неуверени и страхливи, а въпреки това искате да преминете шофьорски курс то наистина е много важно да се запознаете с инструкторите, които ще провеждат обучението. Те трябва да ви вдъхнат нужното спокойствие и увереност и да ви мотивират достатъчно за да повярвате, че и вие ще се справите с поставената цел. Не са изключени и ситуации, в които инструктора ще ви се скара, ще направи забележка и дори може да си позволи да повиши тон. Това обикновено е част от тяхната работа и има такива, които са по-сприхави и други, които са по-спокойни. Затова направете първоначална среща и се запознайте с инструктора като човек, а не като учител.
  • Установете правилната комуникация с инструктора. Ако той е отворен и отговаря на всичките ви въпроси, но не с досада то не се колебайте да се доверите на такъв човек. Ако се нуждаете от повече време и допълнителни часове такъв учител по шофиране никога няма да ви откаже. А това от своя страна наистина е добре за вашите изградени навици, концентрация и реакции.
  • Учебния център и учебната кола са двата ресурса, които ще дадат старт на вашата шофьорска практика. Ето защо никога не подценявайте нито обстановката в центъра за теоретично обучение нито пък колата, на която ще се учите да карате. Ако автошколата във варна ви дава право да си изберете кола според габаритите то това е един доста добър вариант. Обикновено курсистите нямат такъв избор и се качват на единствения възможен вариант.един важен съвет – не избирайте малка кола за кормуването. Свикнете ли на такава много трудно ще се осмелите да карате автомобил с по-големи габаритни размери. Ако обаче се научите да шофирате на по-голям автомобил то със сигурност това е най-добрия вариант, защото еднакво ефективно ще се справяте и с по-малки като кубатура и габарити.автошкола във Варна

Тези съвети са често пренебрегвани от курсистите и изхода от обучението е повече от плачевен. Не е изненада, че в Интернет има черни и бели списъци на автошколите във Варна като тези от черния списък поради това, че остават без клиенти , независимо от ниската цена която предлагат, просто в даден момент спират да функционират. Имайте предвид, че автошколата и инструктора са две различни неща. Автошколите работят с няколко инструктори, а школата е административна единица, която следи за изпълнение на регламентираните правила. Реалния ви контакт е с инструктора и затова е задължително да сте критични към неговата работа. А що се касае до спирането и тръгването това са елементарни неща, на които ще се научите още от първия мас. Въпрос на много висока концентрация, владеенето на превозното средство, техничност и маневреност са детайлите, които добрия инструктор ще предаде на своите курсисти. А практиката е важна и не бива да спирате след като сте преминали обучението си.  Инструкторите в това отношение са категорични, че наистина трябва да продължите да карате и след курса, тъй като по този начин се надграждат умения и увереност и водачите не се панират от факта, че вече трябва да се справят сами.